U15 sluit competitie in stijl af

9 Jul 2018 by René Spin

U15 heeft maandagavond de competitie in stijl afgesloten: met een overwinning op HBS.

Maar eerst terug naar zaterdag. Na een geslaagde vrijdagavond met een leuke pot tegen de ouders en een bbq na, moest het U15-team zaterdagochtend vroeg uit de veren voor de kruisfinalewedstrijd tegen Rood & Wit. In Haarlem helemaal, dus ging bij velen de wekker al om half zeven.

Nadat de laatste weken goed op dreef zijnde Ivan (bowled) en Max (run out) ongelukkig van het strijdtoneel waren verdwenen wist Jayden (8) wat hem als opener te doen stond: blijven staan en Jelte steunen. Dat hield hij maar liefst 15 overs vol, totdat hij werd gevangen. Jelte hield stand en zag Sem (mooie slag, maar gevangen) helaas veel te snel weer inrukken. Met Jens (23 not out) aan de overkant werd het totaal nog tot een redelijk totaal opgeschroefd totdat ook Jelte (36; gevangen) zich gewonnen moest geven. Mattijs (2) was kort daarvoor run out gegaan en Mel, die zat te popelen om wat ballen de tuin uit te gaan jagen, kwam helaas niet aan bod.

Met 152 runs op het scorebord, wisten de mannen van coach Lorenzo dat ze aan de bak moesten, maar Haarlemmers bleken wel van wanten te weten met de Schiedamse bowlerij. Ze maakten het voor 3. Jelte, Ivan en Sem pakten ieder nog wel een wicket.

Maandagavond dus de laatste wedstrijd thuis tegen HBS. Eerst battend werden 149 runs bij elkaar geslagen . Nummer 1 Jens was al snel vertrokken (0; LBW) en ook Ivan (9; bowled), Max 11; run out), Jani (0; run out) en Jelte met al een wedstrijd in de benen (1; run out) hadden pech. Opener Jayden (17; gevangen) bleef 14 overs overeind en toen moest Mel nog beginnen. Met 45 not out (6×4, 2×6) vijzelde hij het totaal lekker op. Sem (0) was wederom ongelukkig in het spel. Hij ramde de bal lekker weg maar werd gevangen. Mattijs bleef met 5 runs not out.

HBS wilde wel tegenstand bieden, maar dat was moeilijk want de sterk bowlende Jens nam het openingspaar voor zijn rekening. Ook Mel, Ivan, Jelte namen een scalp en Jayden zelfs twee. De mooie vang van Mattijs mag ook niet onvermeld blijven. Door de overtuigende teamprestatie zat HBS voor 104 runs aan de kant en konden de jongens aan de knakworsten en aardbeien.

Rest ons nog een woord van dank voor ‘regelateuse’ Karine, coach Lorenzo, ‘assistent-coach’ Jan, de scorsters en scorers die het ouderwets gezellige seizoen mede mogelijk hebben gemaakt.

Tot eind augustus, want dan spelen we nog een vriendschappelijke wedstrijd.

Comments --

Loading...