VRA fielders vellen U13

26 May 2019 by René Spin

Het Amsterdamse Bos omlijstte deze zondag de uit-wedstrijd van de U13 boys van Excelsior’20 tegen VRA. Wel vroeg op, maar geen files, en bovenal 8 spelers, een leider, 4 kijkouders en een scoor-ouder, allemaal op tijd in Amsterdam..
VRA had hun eerste twee wedstrijden tegen Salland en VCC 2 gewonnen, Excelsior’20 had twee maal de punten gepakt tegen HCC2 en VOC. Op papier beloofde dit een spannende wedstrijd te worden.

Excelsior won de toss en koos voor fielden. Het eerste wicket sneuvelde in de derde over toen Sebas vd B een bal uit z’n handen liet stuiteren, maar toch in tweede instantie in z’n handen hield – well done! Sven T plukte een mooie boogbal uit de lucht en stuurde batsman nummer 3 het veld af. De openingsbatter Morris bleef standvastig staan en zag zijn partners komen en gaan.
Sven B en Christian pakten als bowler beide een wicket en Chris als wicketkeeper nog een caught behind. Bij een score van 86 in de 16e over (van de 25) waren er al vijf wickets gesneuveld. Maar daar bleef het bij en VRA zette 130 v 5 op het bord na 25 overs.
Na de cake en limonade opende Kjelt en Ferry het batten, waarbij Kjelt helaas op z’n tweede bal met nul er weer af kon. Ferry hield langer stand, maar sneuvelde op prachtig bowlen van de kleinste VRA-man op 19 runs. Thomas (7), Chris (6), Samar (1), Sven T (1), Sebas (1 not out) en Sven B (0) konden ook de stand niet opdrijven om er een spannende tweede innings van te maken.
Excelsior ging ten onder in hun battings innings: 47 all out na 8.2 overs.

Omdat we er toch waren, speelden de teams daarna nog een friendly 8 overs wedstrijd: dat was een stuk spannender…én liep goed af voor onze jongens:
Exc20 60 v 3
VRA 58 v 2
De zon scheen af en toe, 16 jongens hebben een lekker potje cricket gespeeld en de lunch was heerlijk: een prima zondagochtend dus. Dank aan VRA voor de gastvrije ontvangst en gefeliciteerd met de overwinning.



Location

Nieuwe Kalfjeslaan 21

Comments --

Loading...